• Huurwoningen

10 appartementen

WonenBreburg heeft deze grond verkocht aan projectontwikkelaar okko project uit Eindhoven. Op deze plek aan de Oosterhoutseweg komt een appartementencomplex met 10 appartementen en een halfverdiepte stallingsgarage. In een volgend stadium besluit okko of de woningen verhuurd of verkocht worden.


48 huurwoningen

De 47 eengezinswoningen met tuin en 1 appartement zijn allemaal verhuurd door WonenBreburg sinds 2015.


14 koopwoningen

Deze 14 koopwoningen zijn sinds 2015 verkocht. 


27 huurwoningen

Deze sociale huurwoningen zijn vanaf begin 2017 verhuurd door WonenBreburg.


Grondverkoop

WonenBreburg verkocht dit stuk grond (Wieringen-/Schoklandstraat) aan de samenwerkingscombinatie Van Wanrooij / BPD Ontwikkeling. Er worden 22 rijwoningen en 6 tweekappers met tuin gebouwd, bestemd voor de particuliere verkoop.


26 huurappartementen

Deze sociale huurappartementen zijn vanaf begin 2017 verhuurd door WonenBreburg.


45 kavels

Zelfbouwers hebben in 2014-2015-2016 hun droomwoning gebouwd op de 45 kavels.


17 huurappartementen

WonenBreburg sloopte aan de Oosterhoutseweg in het voorjaar van 2017 een aantal bedrijfsruimtes met appartementen er boven. Op dit moment lopen de voorbereidingen van en het onderzoek naar het terugbouwen van 17 appartementen op deze plek. Het worden waarschijnlijk sociale huurappartementen. De oplevering is medio 2020.


Huurwoningen

 

Voorbereiding bouw 17 sociale huurappartementen

WonenBreburg sloopte in het voorjaar van 2017 het gebouw op de hoek van de Oosterhoutseweg/Vlielandstraat. De voorbereiding van het bouwen van een appartementencomplex met 17 sociale huurwoningen op die plek wordt nu gedaan.

De oplevering is medio 2020. 

WonenBreburg bouwt en verhuurt in totaal 118 nieuwbouwwoningen

  • Eengezinswoningen met tuin én appartementen. Er is echt voor elk wat wils in deze nieuwbouwwijk.
  • Maar liefst 111 woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat ze een huurprijs onder de sociale huurgrens van €710,68 per maand hebben (prijspeil 01-01-2017).
  • Zeven woningen hebben een huurprijs vanaf €765 (vrije sector huur).

Hoe kom je aan een huurwoning in 123sprong

Zoek je een sociale huurwoning (onder €710,68 per maand)?
WonenBreburg verhuurt deze via www.klikvoorwonen.nl. WonenBreburg hanteert de wettelijke regels van het passend toewijzen. Lees er alles over op de website van WonenBreburg. Het is slim om van te voren te checken of je inkomen klopt voor het passend toewijzen.

Als je voor een sociale huurwoning in aanmerking wilt komen, moet je ingeschreven staan en reageren op de woningadvertentie bij Klik voor Wonen. Geef bij je inschrijving aan dat je in de wijk Brabantpark (waar Driesprong onderdeel van is) wilt wonen en een tipbericht via email wilt ontvangen als er een woning geadverteerd wordt. Deze sociale huurwoningen in de Driesprong worden in het aanbodmodel (op basis van inschrijfduur) toegewezen. Deze procedure geldt voor nieuw op te leveren woningen na de bouw én voor de woningen die vrijkomen als er iemand in de toekomst verhuist.

Zoek je een vrije sector huurwoning (vanaf €765 per maand)?
Het actuele aanbod staat op www.wonenbreburg.nl/vrijesectorhuur. Zoek vervolgens op Texelstraat, Walcherenpad of Rottumstraat in Breda.

123sprong is een initiatief van